Uutisia

Kirkkomusiikin säveltäjien yläsävelseminaari jälleen huhtikuussa Helsingissä

Kirkkomusiikin säveltäjät ry. järjestää yläsävel-seminaarin ti-ke 25.-26.4.2017 Helsingissä. Seminaari on kaikille ILMAINEN ja sitä saa mainostaa. Seminaari sopii laulajille, kuoronjohtajille, säveltäjille, soittajille – kaikille muusikoille ja musiikista kiinnostuneille! Ja myös kurkkulaulusta kiinnostuneille – myös maallikoille.

Seminaaripäivät ovat noin klo 9.30-17. On myös mahdollista osallistua vain osaan päivästä, jos ei koko päiväksi paikalle ehdi. Paikkana on Alppilan kirkko (Kotkankatu 2, Helsinki), ja opetuskielenä englanti. Opettajan toimii saksalainen Wolfgang Saus, Wolfgangin työhön voi tutustua hänen nettisivuillaan oberton.org.

Lisäksi keskiviikkona 26.4. on Kallion kirkossa klo 18 Keskiaikainen hiljainenrukouslaulumessu. Messun laulut pyritään laulamaan tekniikalla, joka suosii yläsävelsointia kirkon tilassa. Messussa avustaa Hilkka-Liisa Vuoren johdolla kaikille avoin esilaulajien ryhmä, Anima mea, joka harjoittelee kirkossa ennen messua klo 17 alkaen. Myös Wolfgang Saus osallistuu messun musiikin toteutukseen.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan yläsävelten maailmaan!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: kimusaveltajat@gmail.com

Tuvalaisen höömein päivä elokuulle

Kansainvälisten kurkkulaulukilpailujen yhteydessä julistettiin vietettäväksi ensimmäistä kertaa tuvalaisen höömein päivää 17. elokuuta. Päivää tullaan juhlistamaan Tuvassa tästä eteenpäin vuosittain.